دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

تلاش اردوغان برای میانجیگری میان روسیه و اوکراین

منابع آگاه در دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه گفته‌اند که اردوغان در صدد است در جریان دیدار آتی با پوتین، پیشنهاد میانجیگری در خصوص اوکراین را مطرح کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 07
کد خبر: ۱۹۸۲۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، یک منبع در دولت ترکیه به خبرگزاری روسی «تاس» گفت که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در صدد است در مذاکرات با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، پیشنهاد میانجیگری برای ازسرگیری مذاکرات صلح درباره اوکراین را مطرح کند.

 

این منبع آگاه در این خصوص گفت: «آقای رئیس‌جمهور (رجب طیب اردوغان)، پیشنهاد میانجیگری برای رفع درگیری‌ها‌ (در اوکراین) را مطرح خواهد کرد و بر این فرضیه اصرار دارد که این جنگ هیچ برنده‌ای نخواهد داشت و هیچ‌کس در فرایند صلح، بازنده نخواهد بود».

 

این منبع آگاه ادامه داد که آنکارا خواهان برقراری آتش‌بس در اوکراین و آغاز مذاکرات میان نمایندگان روسیه و اوکراین است.

 

وی، اردوغان را «تنها رهبر جهان» توصیف کرد که از «اعتماد صادقانه» پوتین و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین برخوردار است و همچنان ارتباط خود را با رؤسای جمهور روسیه و اوکراین حفظ کرده است و «هر اقدامی را برای برقراری صلح در منطقه انجام می‌دهد».

 

این خبر در حالی منتشر شده است که کرملین هفته گذشته گزارش کرد که رؤسای جمهور روسیه و ترکیه موافقت کرده‌اند که به طور دقیق مکان و تاریخ دیدار خود را طی روزهای آینده مشخص کنند.

 

گزارش‌های منتشر شده حاکی از آن است که برنامه مذاکرات اردوغان و پوتین شامل روابط دوجانبه، اوکراین و توافق غلات می‌شود.

 

پوتین پیش‌تر گفته بود که با اردوغان درباره احتمال یک نشست دو نفری گفت‌وگو کرده‌اند و همچنین دعوتنامه‌ای را برای سفر به ترکیه دریافت کرده است اما در جریان مبارزات انتخاباتی در ترکیه، طرفین از سفر به کشورهای متقابل خودداری کردند و بنابراین هیچ‌کس نتوانسته درباره موضوع نشست رؤسای جمهور دو کشور گمانه‌زنی کند.

 

بر اساس گزارش ریانووستی، مخالفان اردوغان احتمالاً سفر رئیس‌جمهور روسیه را بعنوان تلاش وی برای اعمال نفوذ در امور داخلی ترکیه قلمداد می‌کنند.

 

«یوری یوشاکوف» مشاور پوتین در امور بین‌المللی تأیید کرد که مسکو و آنکارا در حال تدارک برای سفر رئیس‌جمهور روسیه به ترکیه هستند اما طرفین هنوز در خصوص تاریخ دقیق این سفر به توافق نرسیده‌اند.

 

مسکو بارها برای مذاکره با اوکراین ابراز تمایل کرده است اما مقام‌های کی‌یف هربار از پیشبرد تلاش برای صلح امتناع ورزیده‌اند. کرملین بارها اعلام کرده است که اوضاع در اوکراین تنها از طریق تغییرات اقلیمی برطرف خواهد شد.

 

رئیس‌جمهور ترکیه روز جمعه هفته گذشته (13 مرداد ماه) اعلام کرد که وزیر امور خارجه و رئیس سرویس اطلاعاتی کشورش در حال انجام هماهنگی با طرف روسی برای تعیین زمان سفر «ولادیمیر پوتین» به آنکارا هستند/ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار